Krabų lazdelių salotos yra populiarus ir lengvai paruošiamas patiekalas, kuris tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Šios salotos yra universalios – jas galite pritaikyti pagal savo skonį, pridėdami mėgstamų ingredientų. Pateikiame kelis skanius krabų lazdelių salotų receptus, kurie nustebins paprastumu ir puikiu skoniu.
Pagrindinis krabų lazdelių salotų receptas
Ingredientai:
-
200 g krabų lazdelių.
-
2 kietai virti kiaušiniai.
-
1 agurkas.
-
150 g konservuotų kukurūzų.
-
3 šaukštai majonezo.
-
Druska ir pipirai pagal skonį.
Gaminimas:
-
Smulkiai supjaustykite krabų lazdeles, kiaušinius ir agurką.
-
Suberkite į dubenį kartu su kukurūzais.
-
Įdėkite majonezo, paskaninkite druska ir pipirais.
-
Gerai išmaišykite ir patiekite.
Krabų lazdelių salotos su ryžiais
Ingredientai:
-
200 g krabų lazdelių.
-
1 stiklinė virtų ryžių.
-
1 raudona paprika.
-
100 g konservuotų žirnelių.
-
3 šaukštai natūralaus jogurto arba majonezo.
-
Petražolės papuošimui.
Gaminimas:
-
Supjaustykite krabų lazdeles ir papriką mažais gabalėliais.
-
Įmaišykite virtus ryžius ir konservuotus žirnelius.
-
Įdėkite jogurto arba majonezo, gerai išmaišykite.
-
Papuoškite petražolėmis prieš patiekdami.
Krabų lazdelių salotos su kopūstais
Ingredientai:
-
200 g krabų lazdelių.
-
300 g šviežių baltagūžių kopūstų.
-
1 morka.
-
2 šaukštai citrinos sulčių.
-
2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
-
Druska ir pipirai pagal skonį.
Gaminimas:
-
Susmulkinkite kopūstus ir sutarkuokite morką.
-
Supjaustykite krabų lazdeles.
-
Sumaišykite visus ingredientus dubenyje.
-
Užpilkite alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių padažu, paskaninkite druska bei pipirais.
Sveikesnis variantas: krabų lazdelių salotos su avokadu
Ingredientai:
-
200 g krabų lazdelių.
-
1 avokadas.
-
1 agurkas.
-
Šiek tiek šviežių krapų.
-
2 šaukštai graikiško jogurto.
-
Druska ir pipirai pagal skonį.
Gaminimas:
-
Supjaustykite krabų lazdeles, avokadą ir agurką.
-
Sumaišykite viską dubenyje, įdėkite graikiško jogurto.
-
Pabarstykite kapotais krapais, druska ir pipirais.
Patarimai ir variacijos
-
Pridėkite sūrio: jei norite turtingesnio skonio, į salotas galite įberti tarkuoto sūrio.
-
Eksperimentuokite su padažais: vietoje majonezo naudokite natūralų jogurtą ar grietinę.
-
Papildykite daržovėmis: salotos taps dar spalvingesnės ir sveikesnės, jei pridėsite pomidorų, paprikų ar salotų lapų.
-
Laikymas: geriausia salotas patiekti iš karto po paruošimo, tačiau jas galima laikyti šaldytuve iki 24 valandų.
Šaltinis: https://zibainis.lt/krabu-lazdeliu-salotos/