Norint paruošti gėrimą su vaisiais ar žolelėmis, svarbu turėti tam tikrų pagrindinių žinių, kad užtikrintumėte, jog jūsų gaminys yra skanus ir naudingas, be per daug kalorijų, cukraus ar dirbtinių kvapų medžiagų.

Kaip pasigaminti skanų vandenį su vaisiais?

Ingredientai

Visuomet rinkitės tik ekologiškus produktus. Prieš dėdami ingredientus į vandenį, būtinai juos nuplaukite, kad pašalintumėte chemines medžiagas, pesticidus ar kitus mikrobus.

Vanduo

Rekomenduojama naudoti  šaltą filtruotą vandenį arba kambario temperatūros, kad vaisiai nepradėtų per greitai irti. Karštas vanduo gali sugadinti maistines medžiagas, kurias bandote išgauti iš vaisių ir kitų ingredientų, taigi geriausia vengti karšto vandens naudojimo.

Indas

Tiks bet koks indas, ar tai būtų ąsotis, ar paprasta stiklinė.

Paruošimo patarimai

  • Jeigu norite gaminti užpiltą vandenį su vaisiais, rekomenduojama supjaustyti minkštesnius vaisius, pavyzdžiui, citrusinius vaisius ar braškes. Juos galite pjaustyti net 3 skirtingais būdais: storais, plonais griežinėliais arba perpus. Kietesnius vaisius, tokius kaip obuoliai, geriausia pjaustyti labai plonai, kad būtų galima išgauti skonius.
  • Kai rengiate gėrimą, galite sutrinti imbiero šaknį, rozmariną ir citrinžolę su smulkintuvu arba mediniu šaukštu, kad išsiskirtų jų aliejus. Lapines žoleles, pavyzdžiui mėtas, baziliką ir kalendrą, galite suplėšyti ar sutrinti.
  • Jei norite pridėti žolelių ar gėlių, pavyzdžiui, levandų ar rožių žiedlapių, galite sudėti juos į asotį.
  • Gerkite vandenį, kurį paruošėte ne anksčiau kaip po 2 valandų ir laikykite šaldytuve, kad išvengtumėte bakterijų dauginimosi. Agurkai, citrusiniai vaisiai, melionai ir mėta aromatizuoja vandenį beveik iš karto. Obuolius, cinamoną, šviežią imbiero šaknį ir rozmariną geriausia palikti mirkyti per naktį šaldytuve.
  • Melionai ir supjaustytos braškės po kelių valandų gali pradėti atrodyti užmirkusios, o citrusiniai vaisiai ir sveikos uogos išlieka šviežios net ir po kelių valandų šaldytuve.
  • Po 4 valandų citrusinių vaisių žievelės gali padaryti vandens skonį kartoką. Jei norite paruošti didelį ąsotį su užpiltu vandeniu vakarėliui, galite pamirkyti citrusinius vaisius iki 4 valandų, išimti ir pridėti šviežių griežinėlių, kad atrodytų, ir laikyti vandenį šaltai, kad būtų saugus maistas.
  • Jei nesunaudojote užpilto vandens per 24 valandas, geriausia nukošti kietas medžiagas ir laikyti vandenį šaldytuve iki 3 dienų.

Autorius Redaktorius

Parašykite komentarą