Krabų lazdelių salotos yra populiarus ir lengvai paruošiamas patiekalas, kuris tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Šios salotos yra universalios – jas galite pritaikyti pagal savo skonį, pridėdami mėgstamų ingredientų. Pateikiame kelis skanius krabų lazdelių salotų receptus, kurie nustebins paprastumu ir puikiu skoniu.

Pagrindinis krabų lazdelių salotų receptas

Ingredientai:

  • 200 g krabų lazdelių.

  • 2 kietai virti kiaušiniai.

  • 1 agurkas.

  • 150 g konservuotų kukurūzų.

  • 3 šaukštai majonezo.

  • Druska ir pipirai pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Smulkiai supjaustykite krabų lazdeles, kiaušinius ir agurką.

  2. Suberkite į dubenį kartu su kukurūzais.

  3. Įdėkite majonezo, paskaninkite druska ir pipirais.

  4. Gerai išmaišykite ir patiekite.

Krabų lazdelių salotos su ryžiais

Ingredientai:

  • 200 g krabų lazdelių.

  • 1 stiklinė virtų ryžių.

  • 1 raudona paprika.

  • 100 g konservuotų žirnelių.

  • 3 šaukštai natūralaus jogurto arba majonezo.

  • Petražolės papuošimui.

Gaminimas:

  1. Supjaustykite krabų lazdeles ir papriką mažais gabalėliais.

  2. Įmaišykite virtus ryžius ir konservuotus žirnelius.

  3. Įdėkite jogurto arba majonezo, gerai išmaišykite.

  4. Papuoškite petražolėmis prieš patiekdami.

Krabų lazdelių salotos su kopūstais

Ingredientai:

  • 200 g krabų lazdelių.

  • 300 g šviežių baltagūžių kopūstų.

  • 1 morka.

  • 2 šaukštai citrinos sulčių.

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus.

  • Druska ir pipirai pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Susmulkinkite kopūstus ir sutarkuokite morką.

  2. Supjaustykite krabų lazdeles.

  3. Sumaišykite visus ingredientus dubenyje.

  4. Užpilkite alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių padažu, paskaninkite druska bei pipirais.

Sveikesnis variantas: krabų lazdelių salotos su avokadu

Ingredientai:

  • 200 g krabų lazdelių.

  • 1 avokadas.

  • 1 agurkas.

  • Šiek tiek šviežių krapų.

  • 2 šaukštai graikiško jogurto.

  • Druska ir pipirai pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Supjaustykite krabų lazdeles, avokadą ir agurką.

  2. Sumaišykite viską dubenyje, įdėkite graikiško jogurto.

  3. Pabarstykite kapotais krapais, druska ir pipirais.

Patarimai ir variacijos

  1. Pridėkite sūrio: jei norite turtingesnio skonio, į salotas galite įberti tarkuoto sūrio.

  2. Eksperimentuokite su padažais: vietoje majonezo naudokite natūralų jogurtą ar grietinę.

  3. Papildykite daržovėmis: salotos taps dar spalvingesnės ir sveikesnės, jei pridėsite pomidorų, paprikų ar salotų lapų.

  4. Laikymas: geriausia salotas patiekti iš karto po paruošimo, tačiau jas galima laikyti šaldytuve iki 24 valandų.

Šaltinis: https://zibainis.lt/krabu-lazdeliu-salotos/

By Flatfy