Jautiena skani ir sveika, bet ne tokia riebi kaip kiauliena. Tačiau jautieną paruošti svarbu teisingai, kad neperdžiūtų ir nesugadintumėte. Trūksta idėjų ir vaizduotės? Tada, specialiai jums, atrinkau keletas greitų ir skanių receptų, kuriuos galima paruošti iš jautienos!
Jautienos steikas su dviem japoniškais padažais
Kepsniui:
- 2 jautienos pjausnių (3 cm storio);
- druskos, pipirų;
- 1 šaukštelio išspausto česnako;
- trupučio aliejaus;
- pagal skonį wasabi.
Bulvių košei:
- 300 gr bulvių;
- 1 šaukšto sviesto;
- 200 ml grietinėlės;
- druskos, pipirų, vištienos sultinio granulių pagal skonį.
Citrusiniam sojos padažui (pasiruošti iš vakaro):
- 1 šaukštelio nemaltų pipirų;
- 1 citrinos arba laimo supjaustyto riekelėmis;
- 1oo ml sojos padažo;
- 40 ml ryžių vyno mirin;
- 8 gr cukraus pudros;
- 4 cm konbu jūros dumblio juostelės.
Majonezo padažui:
- 50 ml majonezo;
- 2 šaukštų pieno;
- trupučio druskos, pipirų ir vištienos sultinio granulių;
- po 10 smulkintų baziliko ir mėtos lapelių.
Paruošimas:
Iš vakaro susimaišykite citrusinį sojos padažą. Majonezo padažui – sumaišyti visus produktus išskyrus lapelius; šiuos įmaišyti tik prieš patiekiant. Iš nurodytų produktų paruošti bulvių košę. Mėsą pabarstyti druska ir pipirais, įtrinti česnaku. Nedidelį kiekį aliejaus įkaitinti keptuvėje ant didelės ugnies ir iškepti kepsnius pagal savo skonį. Supjaustyti kąsniukais ir patiekti su bulvių koše ir padažais.
Skanaus!
Rudas jautienos troškinys
- 1,5 kg jautienos mentės be kaulo (aš šį kartą naudojau veršieną) supjaustytos gabaliukais;
- 4 puodeliai smulkintų svogūnų;
- 2 puodeliai vyno (aš pyliau vandenį – vis tiek buvo labai skanu);
- skardinė konservuotų smulkintų pomidorų;
- 1/2 šaukštelio džiovinto raudonėlio;
- 1/2 šaukštelio džiovinto baziliko;
- 1/4 šaukštelio džiovintų čiobrelių;
- 1/2 puodelio Hoisin padažo (būtinai!);
- 2 lauro lapeliai;
- 1 sutrinta česnako skiltelė;
- 500 gr morkų, nuskustų ir supjaustytų poros cm ilgio gabalėliais;
- 1 šaukšras kukurūzų miltų;
- 1 šaukštas vandens.
Paruošimas:
- Mėsą padruskinam ir papipirinam ir apkepam keptuvėje kol paruduos.
- Pastumiam mėsą į keptuvės pakraščius ir beriam į vidurį svogūnus, pakepam apie 15 min, sumaišom su mėsa.
- Spaudžiam česnaką, pilam vyną/vandenį, pomidorus, prieskonius,
- Hoisin padažą, užverdam ir sumažinę ugnį troškinam 45 minutes.
- Tada supilam likusį vyną/vandenį, sudedam morkas ir troškinam dar 30 min.
- Pilam su vandeniu sumaišytus miltus ir kaitinam maišant kol skystis sutirštės.
- Patiekti galima su makaronais.
Skanaus!
Jautienos šonkaulių troškinys
Šiam troškiniui reikės puode sumaišyti ir 1,5 val troškinti:
- 1 kg jautienos šonkaulių;
- 2 stambokais gabalais supjaustytas morkas;
- 1 stambiai pjaustytą svogūną;
- 2-3 anyžiaus žvaigždeles;
- 4 gvazdikėlius;
- indelį smulkintų konservuotų pomidorų;
- šaukštą Vorčesterio padažo;
- pusę šaukšto sojos padažo;
- šaukštą cukraus;
- porą lauro lapelių;
- ir apie pusę litro vandens (kad viską apsemtų).
Po 1,5 val įmesti 3 stambiai pjaustytas bulves ir troškinti, kol bulvės išvirs.
Niam!
Jautienos troškinys
Dalinuosi labai skaniu, praktišku receptų. Jis padės Jums pasigaminti skanų troškinį su labai daug baltymų, angliavandenių ir sąlyginai nedideliu kiekiu kalorijų. Jis tinkamas tiek metant, tiek auginant svorį. Būtinai pasidalinkite savo nuomone, kai išmėginsite.